AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Prinţesa Curcubeu de Maurice Baring
30 April 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Frumoasa şi bestia de Jeanne-Marie Leprince de Beaumont
1 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Cei trei muşchetari de Alexandre Dumas

Publicat in 1844 in revista “Le Siècle”, romanul “Cei trei muschetari” de Alexandre Dumas, descrie perioada istorica dintre anii 1626 – 1628, de la curtea Regelui Ludovic al XIII-lea in jurul caruia se afla influentul Cardinal Richelieu dar si frumoasa Ana de Austria.

“Cei trei muschetari” este un roman de aventuri care asigura prin personajele sale, (tanarul gascon “d,Artagnan”, exuberant, dornic sa cucereasca lumea implinindu-si visul de a deveni muschetarul regelui, “Portos” curajos si pe alocuri fanfaron, “Athos” mereu cu gandul la prima tinerete, “Aramis” jura ca se calugareste ori de cate ori intarziau scrisorile iubitei) o reteta de succes.

Eroii lui Dumas sunt simpatici, au umor, manuiesc spada si in egala masura, vorba, cu inteligenta, dar mai presus de toate, au onoare. Fidelitatea fata de rege ii pune in situatii exceptionale iar curajosii muschetari, ne cuceresc prin faptele lor eroice.

Aventurile muschetarilor au fascinat generatii intregi, romanul lui Dumas fiind dramatizat si ecranizat de mai multe ori. Printre cele mai notabile se numara versiunea din 1973 cu Michael York in rolul lui d’Artagnan si cea din 1993 cu Charlie Sheen, Kiefer Sutherland si Chris O’Donnell.

Adaptarea radiofonică: Sanda si Mircea Sântimbreanu. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Puiu Hulubei, Ion Lucian, Nicolae Gărdescu, Radu Beligan, Ion Manolescu, Mihai Berechet, Clody Berthola, Alexandru Critico, Vladimir Maximilian, Tanţi Cocea, Nineta Gusti, Nicolae Neamtu Ottonel, Lili Popovici, Mircea Balaban. Regia de studio: Ion Prodan. Regia muzicală: Romeo Chelaru şi Timuş Alexandrescu. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din anul 1959.

http://www.eteatru.ro/#art/cei-trei-muschetari-de-alexandre-dumas/1722671