„Crize“, online – (încă) o poveste de dragoste, aşa cum n-aţi mai văzut, la Compania „Liviu Rebreanu“
13 May 2020
Muzeul Național al Literaturii Române Iași își redeschide porțile!
14 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. David Copperfield de Charles Dickens

Autorul “Marilor sperante” si al “Aventurilor lui Oliver Twist”, scriitorul englez Charles Dickens, publica in 1850 romanul “David Copperfield”. De inspiratie autobiografica “David Copperfield” este si o cronica a societatii engleze din epoca Reginei Victoria.

 Considerata ca fiind capodopera lui Dickens, “o tesatura foarte complicate intre adevar si inventie”, autorul isi urmareste personajul in calatoria de la copilarie la maturitate, o calatorie despre schimbare si adaptare, in care intervin propriile aventuri dar si intalniri ce-i marcheaza viata.

Romanul a fost ecranizat de mai multe ori, prima transpunere in cinema datand din 1911. Printre cele mai notabile ecranizari este miniseria realizata de BBC in 1999, cu Daniel Radcliffe,( interpretul celebrului Harry Potter), jucandu-l pe Copperfield in copilarie, cu Ian Mckellen in rolul lui ”Mr. Creakle” si Bob Hoskins in rolul lui “Micawber”.

Dramatizarea: Horia Lovinescu. Regia artistică: Mihai Zirra. În rolul titular: Silvia Chicoş. În rolurile principale: Dida Solomon Calimachi, Ion Pavlescu, Dina Mihalcea, George Mărutză, Cleo Pan Cernăţeanu, Clody Hociung, Ion Anastasiad, Didi Ionescu-Felea, Costache Antoniu, Lili Popovici, Ion Gheorghiu. Înregistrare din anul 1954.

http://www.eteatru.ro/#art/david-copperfield-de-charles-dickens/1722761