„TOUCHING” prima expoziție de fotografie de teatru vernisată în spațiu virtual 3D
4 May 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Sânziana şi Pepelea de Vasile Alecsandri
5 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Fantoma din Canterville de Oscar Wilde

Nuvela “Fantoma din Canterville” a fost prima dintre povestile publicate de Wilde in “The Court and Society Review”, in 1887.

“Fantoma din Canterville” este o poveste tipic englezeasca, plina de suspans si in egala masura de umor, in care personajul principal            “Sir Simon”(fantoma) isi propune sa-i terorizeze pe noii locatari, dar in ciuda eforturilor lui, relaxata familie americana Otis, e de neclintit, nu se muta ci isi negociaza mai degraba linistea, oferindu-i ulei pentru uns lanturi, unt pentru a aluneca pe scari sau cate o perna in cap.

Curajos si infricosator la inceputul povestii, “Sir Simon” devine victima farselor copiilor Otis si se transforma intr-o fantoma speriata si deprimata.

In finalul povestii exista si o morala, exprimata tot de “Sir Simon”, care explica de ce iubirea este cel mai puternic sentiment.

Accentele comice ale povestii lui Wilde capata o noua viata in versiunea radiofonica si regia lui Cristian Pepino, dar si in interpretarea talentatilor actori, Ileana Stana Ionescu si Mihai Fotino.

Dramatizarea şi regia artistică: Cristian Pepino. În distribuţie: Ileana Stana Ionescu, Mihai Fotino, Valerian Simion, Oana Ioachim, Boris Petrof, Violeta Berbiuc, Mihai Stoian, Carmen Mihaela. Regia de studio: Mihai Barta. Regia muzicală: Simona Tudor. Regia tehnică: Manuela Popescu. Înregistrare din anul 1993.

http://www.eteatru.ro/#art/fantoma-din-canterville-de-oscar-wilde/1722811