SPECTACOLE DE RADU AFRIM ȘI SCHILLING ÁRPÁD ÎNCHEIE – TRANSMISIUNILE ONLINE ALE TEATRULUI MAGHIAR
15 May 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Alice în Țara Minunilor -Lewis Caroll
16 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Leul, vrăjitoarea şi garderoba de Clive Staple Lewis

C.S. Lewis, este alaturi de J.R.R. Tolkien, unul dintre autorii care au definit literatura si estetica fantasy, asa cum o intelegem astazi. Nascut la Belfast in 1898, C.S. Lewis a fost mereu atras de mitologia greaca si de cea nordica si de-a dreptul fascinat de animalele antropomorfizate din cartile scriitoarei engleze Beatrix Poter, astfel incat in copilarie  a creat impreuna cu fratele sau un taram imaginar,condus numai de animale.

Toate aceste influente capata o viata proprie in” Leul, garderoba si vrajitoarea”, unde animale vorbitoare, centauri si vrajitoare populeaza o lume magica numita “Narnia”. Seria “Cronicile Narniei” a fascinat generatii intregi, fiind adaptata pentru teatru si televiziune de mai multe ori. Prima si cea mai celebra dramatizare pentru cinema este cea din 2005, cu Tilda Swindon in rolul “Vrajitoarei Albe”, si Liam Neeson in rolul leului “Aslan”, regele taramului “Narnia”. 

Dramatizarea: Arcadiu Marinescu Nour. Traducerea: Rodica Albu. Regia artistică: Mihai Lungeanu. În distribuţie: Monica Mihăescu, Mihai Bisericanu, George Ivaşcu, Manuela Ciucur, Ion Pavlescu, Florin Zamfirescu, Constantin Cojocaru, Gheorghe Dănilă, Gheorghe Vrânceanu, Jeanine Stavarache, Sorin Gheorghiu, Petre Dinuliu. Redactor: Crenguţa Mihaela Manea. Regia de studio: Violeta Berbiuc. Regia muzicală: Romeo Chelaru. Regia tehnică: Vasile Manta. Înregistrare din anul 1994.

http://www.eteatru.ro/#art/leul-vrajitoarea-si-garderoba-de-clive-staple-lewis/1723021