AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Apolodor, pinguinul călător de Gellu Naum
26 April 2020
Spectacolul Năpasta, regizat de Radu Afrim, se difuzează în week-end!
26 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Ocolul Pământului în 80 de zile de Jules Verne

Putine romane au insuflat in generatii intregi spiritul aventurii si setea calatoriei asa cum a facut-o romanul lui Jules Verne. “Ocolul pamantului in 80 de zile” prezinta unul dintre cele mai memorabile personaje ale literaturii de aventura, gentleman-ul aventurier Phileas Fogg, metodic, erudit, ermetic de punctual, care accepta indraznetul pariu de a inconjura pamantul in 80 zile. Jules Verne prezinta astfel si o superba radiografie a calatoriei in secolul 19, unde oceanele se traversau in saptamani, comunicarea se facea prin telegraf iar GPS-ul calauzitor de astazi nici nu exista in imaginatia oamenilor.

Romanul a fost ecranizat de nenumarate ori, cu actori precum Shirley Maclane sau Jackie Chan interpretand personajele, a inspirat mai multe seriale de animatie, emisiuni si seriale TV.

In limba romana, va propunem o inregsitrare memorabila din 1959, cu magistralul Radu Beligan in rolul lui “Phileas Fogg” si Ion Lucian in rolul majordomului si companionului de calatorie “Passepartout”.

Dramatizarea: Grigore Băjenaru. Regia artistică: Mihai Zirra. În distribuţie: Radu Beligan, Ion Lucian, Alexandru Demetriad, Constantin Morţun, George Groner, Mircea Constantinescu, Tilda Radovici, Nicolae Gărdescu, Mihai Mateescu, Radu Dunăreanu. Regia muzicală: Romeo Chelaru. Înregistrare din anul 1959.

http://www.eteatru.ro/#art/ocolul-pamantului-in-80-de-zile-de-jules-verne/1723181