Teatrul Masca deschide o nouă Stagiune Outdoor
28 April 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Klaus cel mic și Klaus cel Mare de Hans Christian Andersen
29 April 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Sarea în bucate de Petre Ispirescu

Editor, folclorist, povestitor, scriitor si tipograf, Petre Ispirescu, a cules cu dragoste basmele populare romanesti si le-a povestit cu har.

“Aleodor Imparat”, “Tinerete fara batranete”, “Insir-te margarite”,  “Praslea cel voinic si merele de aur”, “Cele douasprezece fete de imparat si palatal fermecat” sunt doar cateva din basmele culese de Ispirescu si publicate in 1882, in “Legendele sau basmele romanilor”.

Prefatand aceasta culegere de povesti romanesti, V.Alescandri avea sa scrie “Dragalase povestiri, care imi inganau somnul cu visuri incantatoare si care au avut o fericita inraurire asupra inchipuirii mele de cand sunt pe lume. Ele au contribuit a ma face poet.” Si recomanda “sa se afle in fiecare casa”.

“Sarea in bucate”,  este o poveste despre curaj, iubire si intelepciune,    o pilda despre adevarul  asumat si sustinut prin fapte si nu prin vorbe,   o frumoasa istorioara dedicata tuturor celor care mai cred in trimful iubirii adevarate.

Dramatizarea: Ion Gheorghe Arcudeanu. Regia artistică: Vasile Manta. În distribuţie: Ion Haiduc, Petre Lupu, Ciprian Cojenel, Cătălina Mustaţă, Radu Amzulescu, Cornelia Pavlovici, Delia Nartea, Julieta Strâmbeanu.

http://www.eteatru.ro/#art/sarea-in-bucate-de-petre-ispirescu/1723341