380,000 de spectatori online la Festivalul Internațional Shakespeare, home edition
6 May 2020
AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Amnarul de Hans Christian Andersen
7 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Steaua sudului de Jules Verne

“Steaua Sudului” este o poveste fascinanta cu intrigi si aventuri a carei actiune se invarta in jurul cautarii unui diamant rar si extrem de pretios in Africa de Sud a sfarsitului de sec. 19. Desi “Steaua Sudului” a fost publicata in 1884 de editura Hetzel ca parte din seria “Voyages extraordinaires” a celebrului romancier Jules Verne, povestea nu ii apartine. Manuscrisul a fost scris de Paschal Grousset, care s-a semnat cu unul dintre pseudonimele sale, Phillipe Daryl, si a fost trimis din Londra la Paris lui Pierre-Jules Hetzel in 1881. Dupa ce editura Hetzel cumpara romanul in 1883, Jules Verne modifica manuscrisul adaugand cateva capitole, rezumand cateva pasaje si redenumind o parte dintre personaje.

“Steaua Sudului” nu a avut parte de multe ecranizari si dramatizari, cea mai notabila fiind aceea din 1969 cu George Segal, Ursula Andress si Orson Welles in rolurile principale. 

Dramatizarea: Georgeta Răboj. Regia artistică: Dan Puican. În distribuţie: George Motoi, Nicolae Luchian Botez, Mircea Albulescu, Ioana Casetti, Ştefan radoff, George Paul Avram, Ştefan Mihăilescu Brăila. Regia de studio: Constantin Botez. Regia muzicală: Romeo chelaru. Regia tehnică: ing. George Buican. Înregistrare din anul 1974.

http://www.eteatru.ro/#art/steaua-sudului-de-jules-verne/1723411