Începutul poveștii BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU 2019
4 June 2019
Transilvania Pitch pentru Kinosseur-i!
4 June 2019

Audiție și premieră absolută în cadrul festivalului Grand Prix Nova a versiunii în limba română a co-producției Radio România-Radio France, Imperiul bicefal/ L’Empire bicephale de Ilinca Stihi și Amandine Casadamont

Joi, 6 iunie, ora 20.00, la Grădina Eden (Calea Victoriei nr. 107), în cadrul programului workshop-urilor Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, vă invităm la audiția versiunii în limba română a satirei politice Imperiul bicefal de Ilinca Stihi și Amandine Casadamont.

Premiera radiofonică va avea loc vineri, 7 iunie, de la ora 0.00 la Radio România Cultural.

L’Empire bicephale/ Imperiul cu două capete împreună cu documentarul Chasseursfacparte din programul oficial al Sezonului cultural România-Franța 2019 și sunt realizate în cadrul parteneriatului Radio România – Radio France. A doua co-producție, L’Empire bicephale/ Imperiul cu două capete urmărește să comenteze în cheie comică, sub forma unei satire ficționale, felul în care două societăți care împărtășesc în același timp diferențe și asemănări, construiesc imaginea unui viitor distopic prin deturnarea valorilor democrației. După premiera din 31 martie și postarea versiunii franceze a producţiei în regim podcast pe site-ul France Culture, premiera absolută de acum a versiunii române a Imperiului bicefal finalizează co-produția franco-română.

L’Empire bicephale/ Imperiul cu două capete imaginează un fantezist imperiu bicefal, condus de un cuplu franco-român de președinți. După declinul puterii industriale, creșterea nivelului mării și distrugerea echilibrului ecologic, din cenușa Europei se naște un imperiu autoritar, condus discreţionar de cei doi preşedinţi. Animalul totemic Cocoșoaie/Moucoq și Astrologul au devenit garanții cunoașterii și ghizii preşedinţilor în luarea deciziilor politice. Imperiul bicefal evocă o lume în care democrația în forma sa clasică a fost  pervertită de foamea de putere. Fantezia noastră sonoră descrie un tablou nuanțat al lumii amenințate de propriile elite, pentru care efortul construcției viitorului e sacrificat în numele obținerii plăcerii imediate. Acesta e contextul în care într-o bună dimineață, cei doi președinți se trezesc unul lângă altul într-o realitate ce doar pare familiară, dar care se transformă puțin câte puțin într-un decor neliniștitor. În plină campanie electorală, dispariția inexplicabilă a celor doi președinți impune găsirea unei soluţii pentru continuarea campaniei cu orice preț. Comedia se naște nu doar din savoarea scenariului scris la patru mâini deIinca Stihi și Amandine Casadamont, ci și dinvaloroasa distribuţie franco-română care a excelat în interpretarea bilingvă a textului.

Imperiul cu două capete  de Amandine Casadamont și Ilinca Stihi

În distribuție :

Președinta: Johanna Nizard

Președintele: Gigi Căciuleanu 

Cédric: Damien Houssier

Cocoșoaie și al doilea dominator: Thierry Pietra

Astrologul: Nedjma Bouakra

Revoltatul: Liviu Bora

Secretarul român: Ilinca Stihi

Primul dominator: Corneliu Dragomirescu

Copiii: Emma Urcan şi Valeria Stihi

Mama copiilor: Mara Urcan

Cockerul spaniel prezidențial: Greta

Imnul imperial bicefal: Jean-Jacques Birgé 

Echipa de producție: Annabelle Brouard, Jean-André Giannechini, Claude Niort

Coordonatori: Aurélie Charon, Inès Dupeyron, Oana Cristea Grigorescu

Comisarii producției: Jean-Jacques Garnier şi Andrei ȚărneaProducţie realizată în cadrul Sezonului cultural Franţa-România