AUSTRIA: VIENA – INIMA VECHII EUROPE
23 February 2019
Bilet de îmbarcare spre… Râşnov şi mai apoi spre Japonia pentru a urca pe Muntele Fuji…
24 February 2019

AUSTRIA: TIROL

Un loc îndrăgit de austrieci şi tot mai căutat în ultimul timp de către turiştii din lumea largă, este regiunea Tirolului (din inima Alpilor), cu pârtii de toate gradele de dificultate, conectate prin cele mai moderne telescaune şi telecabine, ce oferă celor pasionaţi de munte nenumărate atracţii, şi mai ales ceea ce austriecii numesc, „un stil de viaţă alpin”. Ce trebuie să mai ştiţi este faptul că în Austria, se poate schia în tot timpul anului, pe vreme cu soare şi la temperaturi plăcute.

* * *

Cabanele din regiunea Tirolului, conferă peisajului un farmec aparte. Ele se află în imediata apropierea a pârtiilor şi au fost construite astfel încât îmbină arhitectura tradiţională cu un design inovator şi ospitalitatea autentică cu bucătăria aleasă, relaxarea cu muzica.

* * *

Şi pentru că mâncarea, este un motiv de sărbătoare, tipic austriac, localnicilor le place să îşi întâmpine oaspeţii cu voie bună şi preparate tradiţionale gustoase (cum ar fi cartofii ţărăneşti tirolezi sau un păstrăv marinat cu cremă de unt şi nucă, iar la desert sunt servite găluşti umplute cu prune).

* * *

Şi dacă cumva alegeţi să ajungeţi în Tirol pe timp de iarnă, după ore întregi petrecute pe munte, la lăsarea serii, ziua se poate încheia, într-un mod plin de armonie la cabană: fie savurând o băutură caldă în faţa focului, fie admirând afară (în liniştea hibernală), cristalele de zăpadă ce strălucesc în lumina  Lunii.