În luna iunie, muzeele din Bucureşti îi aşteaptă pe copii cu numeroase ateliere şi expoziţii
1 June 2018
AUDIO Mihail Şişkin, invitatul de onoare al Festivalului Internaţional de Zmeie Timişoara
2 June 2018

Arte frumoase

Sâmbătă
2 iunie 2018
h 18,30

Realizator: Daria Ghiu

În ediţia de sâmbătă, 2 iunie, vorbim despre copilărie, dar şi despre educaţie. În prima parte a emisiunii, am conceput o expoziţie radiofonică alături de artiştii Delia Popa, Irina Botea Bucan şi Jon Dean, Liliana Basarab şi scriitoarea Elena Vlădăreanu. Construim împreună un posibil inventar al diferitelor reprezentări ale copilăriei. O copilărie a abecedarului, una a jocului şi a jucăriilor, alta a fabulelor ori una a versurilor învăţate pe de rost.
În cea de-a doua parte a emisiunii, discutăm despre educaţie şi Conferinţa naţională de estetică şi filosofia artei “Ion Ianoşi”, ediţia a VI-a, ce a avut loc la Bucureşti, la Facultatea de Filosofie, pe 18 mai.

Am stat de vorba cu Prof. Univ. Dr. Mihaela Pop despre istoria acestei conferinţe, iar la final, puteţi asculta câteva fragmente dintr-un performance realizat cu ocazia conferinţei, semnat de un grup de studenţi de la UNARTE, coordonaţi de profesoara lor, Raluca Nestor Oancea. De altfel, pe 10 iunie, cu ocazia Zilelor Porţilor Deschise la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, în amfiteatrul din sediul facultăţii din Calea Griviţei nr. 28, această “conferinţă performativă în stil deleuzian” se joacă din nou, pentru publicul larg.