Colocviul Internațional “Brâncuşi”
27 October 2018
80 de ani de la inaugurarea ansamblului monumental “Constantin Brâncuşi”
27 October 2018

Azi la Radio România Cultural: Arte frumoase: Matei Bejenaru si Cristina Stoenescu: imaginea-martor. Etica reprezentarii. Imaginea-corp

Sâmbătă
27 octombrie 2018
h 18,30

Realizator: Daria Ghiu
Regia tehnica: Bogdan Florea

Vorbim astazi, la radio, deci intr-un mediu strict audio, despre imagine. Despre fotografie si puterea ei, despre etica reprezentarii, despre imaginea-martor si fotografia-tablou, despre imaginea-corp si imaginea-sculptura. Invitatii Dariei Ghiu sunt artistul Matei Bejenaru si curatoarea Cristina Stoenescu. Discutia porneste de la expozitia “Prut. Imagine si teritoriu”, deschisa la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti intre 3 si 27 octombrie.

Matei Bejenaru s-a nascut in anul 1963, trăiește şi activează la Iaşi, a expus in numeroase institutii de arta din lume. În proiectele sale, prin fotografie, video-uri, performance-uri şi instalaţii intermediale, Matei Bejenaru analizează felul în care modurile de producţie economică, cunoaşterea tehnologică, mentalităţile şi stilurile de viaţă ale oamenilor s-au schimbat în ţările post-comuniste în ultimele două decenii, cu un interes aparte pentru poetica vizuală și materialitatea mediului fotografic.
Matei Bejenaru predă fotografie și video la Universitatea „George Enescu” din Iași si este o voce importanta pentru scena de arta contemporana romaneasca si, in particular, pentru discursul fotografic actual.

Gasiti imaginile din aceasta expozitie pe www.ancapoterasu.com, la sectiunea expozitii: https://ancapoterasu.com/exhibitions/2018-2/matei-bejenaru-prut-imagine-si-teritoriu/.