Ascultă Vocile de Azi – artistul Gigi Căciuleanu
11 May 2017

Ascultă Vocile de Azi – psihologul Daniel David

Daniel David este profesor de științe cognitive clinice la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York , director pentru cercetare la Albert Ellis Institute tot din New York și director fondator al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health din cadrul Universității „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca.

Este psihologul din România cu cele mai multe citări în domeniu și cu publicații în revistele internationale de top din domeniu și la edituri de prestigiu (printre care Oxford University Press).

A primit numeroase premii nationale si internationale, precum Premiul „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române (2012) și Henry Guze Award (2003) iar în anul 2008 a fost decorat cu Ordinul Național pentru Merit în Grad de Cavaler.

Este editor fondator, coeditor sau membru în boardul editorial al mai multor reviste indexate Web of Science din țară și din străinătate și autorul mai multor cărți de referință în domeniul său, apărute, majoritatea, la Editura Polirom: Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală (2016, Editura Polirom), Psihologie și tehnologie. Fundamente de roboterapie și psihoterapie prin realitate virtuală (Editura Polirom, 2015), ca să menționăm doar două dintre ele.