Porțile istorice ale Timișoarei, incluse într-un itinerar turistic pentru anul 2021
13 October 2016
TURCIA – KONYA
15 October 2016

Bilet de îmbarcare spre… în Hunedoara spre Castelul Corvinilor iar apoi către Turcia, în Konya – oraşul dragostei şi al toleranţei…

Lucrurile au fost simple:

Administraţia locală din Hunedoara a înaintat proiectul de înfiinţare a Muzeului de Arheologie, Istorie şi Etnografie.  Proiectul a fost  supus la vot în şedinţa Consiliului Local Hunedoara şi… acum oraşul are un muzeu de arheologie, istorie şi etnografie chiar la Castelul Corvinilor.

Reconstituiri de situri, piese descoperite cu ocazia săpăturilor arheologice de la Castelul Corvinilor şi din județul Hunedoara, începând cu perioada Neoliticului, un muzeu de vizitat…

* * *

Iar călătoria nu se opreşte aici, fiindcă trecem graniţa şi plecăm spre o destinaţia specială, de suflet: Konya, unul dintre cele mai magnifice obiective turistice ale Turciei, oraşul dragostei şi al toleranţei, unde parfumul poeziei şi al rugăciunii, se îmbină cu o puternică aromă de trandafiri. Aici vom afla câte ceva despre povestea aşezării şi vom trece pragul celor mai importante obiective turistice şi istorice. Va fi un drum pe care îl vom continua şi mâine, când o să încercăm să pătrundem, pe cât posibil, în atmosfera de exaltare spirituală, creată de Ordinul Mevlevi. 

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 15 octombrie, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.