Bilet de îmbarcare spre… Târgovişte şi apoi către Cehia, pentru o plimbare prin Praga…
28 January 2017
Texte și pretexte – Invitat istoricul Adrian Majuru
28 January 2017

Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend

Până la ora 12.00 stăm cu…minte împreună și avem motive serioase: mergem la un spectacol de teatru social, răsfoim o carte plină de mister, creionăm un portret sonor al unei doamne despre care se spune că era frumoasă, cultă si bogată, dăm o fugă la Paris la un concert aniversar, facem o vizită la un centru cultural din Bușteni și ne întoarcem în Iașul Primului Război Mondial. Când nu avem asemenea motive serioase râdem cu poftă de întâmplări din viața reală de la noi și din alte colțuri de lume.Începem la 10.00. La Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.
Text foto: Centrul Cultural din Bușteni, ca instituție, nu a funcționat întotdeauna în actuala locație dar activitatea sa, sub diferite forme,  are o istorie de peste 100 de ani.
Cert este că în 1938 este înființat Căminul Cultural din Bușteni care iși asumă sarcina de a coordona întreaga activitate culturală din Bușteni. De atunci a funcționat în locații mai mult sau mai puțin improprii pentru o casă de cultură dar a organizat și a desfășurat, ca de altfel și până atunci, o bogată activitate culturală, până în 1999 când și-a găsit un loc stabil, în centrul orașului. Detalii la Cu…minte de weekend!