Cult Top – Pavel Șușară: “Arta modernă este cea mai solidă și cea mai spectaculoasă perioadă din întreaga istorie a artei.”
17 September 2021
Texte şi pretexte: Institutul Român de la Freiburg-im-Breisgau la vreme de pandmie. Invitatul ediţiei este doctorul şi scriitorul Mihai Neagu Basarab, directorul instituţiei
18 September 2021

Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!

Credit foto: Mădălina Corina Diaconu

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor….începem!

Ne lansăm colecția  sonoră de toamnă cu obiceiuri care, deși vechi, sunt departe de a fi expirate și dovedindu-se a fi bune…le păstrăm. Rubrici noi stau la start și le vom inaugura rând pe rând în întâlnirile ce urmează.

Vă propunem azi o  lucrare  care deși pare una de istorie, scrisă după rigorile cercetării de specialitate este mai degrabă un eseu. Tehnologie, IT și lumea digitală acestea sunt palierele arenei științifice în care vom păși în fiecare sâmbătă. Epoca fanariotă nu a reprezentat pentru Moldova și pentru Țara Românească o perioadă simplă, dar a marcat un timp al reformelor. Azi începem un serial dedicat acestei epoci.  O poveste ne poartă la Muntele Fuji- vulcanul adormit considerat un loc sfânt și o alta la Lupșa unde Biserica Sf. Gheorghe  a împlinit 600 de ani de existență. Cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial, o expoziție de la Muzeul Național de Istorie a României   ne prezintă perioada în care bunicii erau  la luptă . Portrete sonore, povești despre oameni mari și alte istorii pe scurt am adunat în cele 120 de minute cu…minte de weekend . De la ora 10.00. La Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.