Cultura la farfurie. Episodul 2: Vremea zacuștei
22 September 2021
Texte şi pretexte: Psihanaliză şi literatură. Invitata ediţiei este psihanalista şi psihoterapeuta Daniela Luca.
25 September 2021

Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!

credit foto: Mădălina Corina Diaconu

Așa cum în orice toamnă există frunze care nu cad, oricât de puternic ar fi vântul, așa și în anotimpul cu…minte de weekend există clipe, oameni şi fapte care nu se uită chiar dacă uitarea este o lege a firii…iar azi vom dovedi acest lucru.

Facem cunoștinta cu unul dintre cei mai talentați artiști japonezi, considerat de mulți a fi cel mai valoros produs al literaturii Țării Soarelui Răsare.

O istorie pe scurt ne amintește de un iscusit diplomat şi un distins om de cultură care a fost numit domn al Ţării Româneşti, acesta reprezentând de altfel momentul instaurării regimului fanariot în Ţara Românească iar o pagină de istorie culturală ne amintește că moștenirea lăsată de întreaga familie Hurmuzachi este una deosebită.

În anul în care se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui Toma Arnăuțoiu, cel care avea să intre în istoria acestei ţări ca fiind unul dintre cele mai puternice caractere de partizani capabili să lupte pentru libertate, împotrivindu-se totalitarismului care invadase aceste meleaguri, ne amintim de eroul din munți dar și de
Elisabeta Rizea, un alt simbol al luptei împotriva regimului comunist. Și o facem ajutați de chiar urmașii acestora. Ne auzim de la 10.00. La Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro