Ana Ularu, în Orașul Vorbește: “Cred ca am adus întotdeauna o doză de tandrețe în personajele pe care le-am jucat”
26 November 2021
Texte şi pretexte: Simbolism şi sapienţă în ultima carte semnată de Annick de Souzenelle. Invitatul ediţiei este psihologul şi poetul Sorin Lucaci
27 November 2021

Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!

credit foto: Iulia Gorneanu, Wikipedia

Într- o lume dominată de consumerism, de goana după avere și onoruri și de falsele rețete pentru fericire, o carte ne învață cum să ne eliberăm de iluzii și cum ne putem exploata energiile lăuntrice pentru a duce o viață cu sens.

Spunem povestea „reginei literaturii suedeze” așa cum a fost supranumită prima femeie care a primit Premiul Nobel pentru Literatură, aflăm că o simplă cărămidă poate fi transformată într-o baterie și răsfoim câteva pagini din istoria familiei Ghica.

Ia, bluza românească, coborâtă din tradițiile și poveștile unui neam întreg poartă în frumusețea nascută în borangicul ei o lume în sine. O lume în care totul e semn. Doar în acest weekend ne putem bucura de un eveniment, sub egida Măiastra, creat pentru iubitorii de obiecte vintage și tradiționale rare.

În ziua care marchează 81 de ani de la asasinarea lui N. Iorga aflăm cum a contribuit acest spirit enciclopedic la păstrarea demnității românilor și mai ales importanța acestei personalități pentru înțelegerea locului și rolului nostru pe acest pamânt. Ne întâlnim de la 10.00. La Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.