Texte şi pretexte: Modă şi mentalitate în secolul XIX românesc. Invitatul ediţiei este istoricul de artă Camelia Ene
4 December 2021
Vocile memoriei: Ion Valjan, autorul primei piese difuzate la Radio
5 December 2021

Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend!

credit foto:Castelul Cantacuzino, Emanuel Giurgiu

Proza pasională dintr-o carte  surprinde ritmurile tangoului și spune  o poveste despre pasiune și căutarea vieții autentice.

La  Castelul Cantacuzino din Bușteni descoperim Teatrul KABUKI într-o expoziție de stampe japoneze, la Satu Mare mergem la teatru iar la Râșnov intrăm într-un atelier de tâmplărie pentru cei mici.

Despre fanarioți cu obârșia în vremea lui Ștefan cel Mare este pagina de istorie de astăzi, poveștile despre oameni mari ne prezintă un  autor, biograf, cercetător literar, istoric literar, pedagog și publicist român, membru titular al Academiei Române iar poveștile despre regalitate vorbesc despre  parcursul unui om care și-a servit țara adoptivă cu prețul trădării propriei familii.

Schițăm portretul sonor al celui considerat unul dintre cei mai importanţi artişti ai secolului al XX-lea, fondatorul artei abstracte considerat ca fiind autorul primei picturi non-figurative din istoria artei moderne și primim o explicație  științifică despre cum face Moș Crăciun de se descurcă totuși în ajunul celei mai frumoase sărbători din an. Ne auzim de la 10.00 la Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.