Ministerul Sănătății a declarat epidemie de gripă în România
6 February 2020
Exploratorii lumii de mâine: O călătorie fantastică…
7 February 2020

Diaspora. Dincolo de granițe – Cristinei Bloț: Eu cred foarte mult în potențialul României

Este mărturisirea Cristinei Bloț, medic specialist endocrinolog, întoarsă în România după 10 ani de experineță, ca medic, în Statele Unite. 

Cristina Bloț este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București (promoția 2004). A făcut, apoi, 3 ani de rezidențiat în specialitatea Diabet zaharat, nutritie și boli metabolice tot aici, în România.”În 2008, am plecat in SUA si intre 2008-2011 am facut rezidentiatul de Medicina Interna la spitalul Bridgeport afiliat Universitatii Yale. Din 2011 pana in 2014 am lucrat ca medic internist in Wisconsin. Incepand cu 2014 pana in 2016 am fost la URMC- University of Rochester Medical Center din Rochester NY ( https://www.urmc.rochester.edu/medicine/endocrinology.aspx) , unde am facut specialitatea(fellowship) de Endocrinologie, diabet si metabolism. Din 2016 pana in 2018, cand am revenit in Romania, am lucrat ca medic internist si endocrinolog in Wisconsin. ”

Sursa foto: Arhiva Cristina Bloț

Ce este dincolo de aceste rânduri – în ediția din această seară, Diaspora. Dincolo de granițe, de la ora 21.10. Pe toate frecvențele Radio România Cultural dar și pe www.radioromaniacultural.ro, realizator Corina Negrea