Exploratorii împlinește 37 de ani
24 January 2019
Marile provocări ale lumii contemporane, discutate la a doua ediție a conferințelor Despre lumea în care trăim
25 January 2019

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – Invitat, dr.Ovidiu Nuțu

Chirurgia cardiacă este o specialitate care ”te mușcă”! E o specialitate pasionantă, care cere foarte mult timp. (…) Ca să fim cinstiți, un specialist în chirurgia cardiacă nu este niciodată un specialist în chirurgia cardiacă pentru că întotdeauna există nișe în care el nu mai este specialist!”
Mărturisirea îi aparține, totuși, unui specialist în chirurgie cardiacă – unui mare specialist în chirurgie cardiacădomnul dr. Ovidiu Nuțu, doctor in științe medicale, medic primar cu specializare în chirurgie cardiovasculară și toracică, de la Hopital Prive Parly II din Paris, Franța, invitatul din acaestă seară al emisiunii Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – pe toate frecvențele Radio România Cultural și online, pe www.radioromaniacultural.ro, realizator Corina Negrea.

Absolvent al Universitatii de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, dr. Ovidiu Nuțu are o experiență de peste 30 de ani acumulată din cele peste 5000 de intervenții pe care le-a făcut și din numeroasele specializări în clinicile de chirurgie cardio-vasculara din Franța  în care a profesat: Spitalul Pitie-Salpetriere, Siptalul Necker, Saint Joseph si Hopital Prive Parly II, toate din Paris. 
Este doctor în ştiinţe medicale, acreditat de Haute Autorité de Santé – Franţa (specializarea în chirurgie cardiovasculară şi toracică). Este, de asemenea, membru al Societăţii Franceze de Chirurgie Toracică şi cardiovasculară, membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardiacă, al Societăţii Franceze de Cardiologie şi al Societății Europene de Chirururgie Cardiacă (EACTS). 
În perioada 1984 – 1990 a făcut parte din echipa de chirurgi a Spitalului Fundeni iar apoi, timp de cinci ani, a fost asistent universitar în chirurgie cardio-vasculară în cadrul Universităţii de Medicină din Timişoara.