FUSION, primul proiect din România dedicat colaborării între artiști și cercetători științifici
20 August 2018
Diaspora. Dincolo de granițe: Invitat Mihai Stancu, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București
30 August 2018

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – Invitat,Claudiu Murgan

La 14 iunie a.c., Editura PAVCON lansa la București, în prezența autorului, Decandența sufletelor noastre, traducerea romanului The Decadence of Our Souls, publicat în Canada în septembrie 2017, roman semnat de Claudiu Murgan, invitatul ediției din această seară al emisiunii Diaspora. Dincolo de granițe.

Un adevărat Decalog pentru omul modern, scris ”din dorința de a aborda un subiect delicat ca spiritualitatea dintr-un unghi diferit și poate mai ușor de înțeles și acceptat.”, după cum mărturisește însuși autorul. ”Un concept vechi de mii de ani pe care puțini din cei care au tranzitat pământul l-au asimilat, dar nu înseamnă că trebuie să renunțăm să atingem acest deziderat al dezvoltării personale”, mai spune Claudiu Murgan.

Sursa https://www.facebook.com/photo

Începutul este anul 2015 iar ”muza” – o fotografie a lui Gregory Colbert, ”fotograf canadian specializat în imortalizarea animalelor sălbatice”, povestește Claudiu Murgan, pe care îl puteți urmări în această seară pe toate frecvențele Rdaio România Cultural și online, pe www.radioromaniacultural.ro, începând cu ora 21.10.

Claudiu Murgan este absolvent (în 1994) al Facultății de Automatică și Calculatoare din Bucuresti. Până în 1997, când a emigrat în Canada, a lucrat în relații publice & marketing și a fost membru al Cenaclului String. În Canada, în paralel cu activitatea de Project Manager în IT pentru bănci importante și pentru IBM, a desfășurat activități antreprenoriale în domeniul dezvoltării de aplicații web, energii sustenabile și a creat o galerie de artă online care a reprezentat artiști din 23 de țări care locuiau în Toronto.

De-a lungul timpului, a participat la convenții science-fiction atât în ​​Europa, cât și în America de Nord, întâlnind scriitori contemporani cu o contribuție importantă la dezvoltarea acestui gen. Decadența sufletelor noastre este primul său roman, subliniind credința sa “într-o lume potențial mai bună dacă sensurile Iubirii, Recunoștinței și Empatiei ar putea fi înțelese de către toți frații și surorile noastre”.

A doua carte Sci-Fi se intituleaza Water Entanglement și va fi lansată în Canada în August 2018.

Detalii despre autor și despre carte puteți afla pe  https://www.claudiumurgan.com/ si www.facebook.com/cmurgan

(Redifuzare din 21 iunie 2018)

Realizator Corina Negrea