De 8 Martie…
7 March 2019
Politicile de Proprietate Intelectuală a universităţilor româneşti, prezentate la Salonul Mondial de Inventică, Thailand Inventors Day’s
8 March 2019

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – ”Cinci excursii în viitorul medicinei”

De la 21.10 la 22.00, pe toate frecvențele Radio România Cultural și pe www.radioromanaicultural.ro, cu medicul Andrei Constantinescu, invitat al ediției din această seară al emisiunii Diaspora. Dincolo de granite, realizator Corina Negrea.

”Cinci excursii în viitorul medicinei” a fost, dealtfel, și tema conferinței pe care Andrei Constantinescu, a a susținut-o în seara zilei de 26 februarie a.c., pe scena Ateneului Român, una dintre cele șapte conferințe ale Fundației Humanitas Aqua Forte sub genericul ”Despre lumea în care trăim”.

Andrei Constantinescu este profesor asistent de pediatrie la Facultatea de medicină a Universităţii Columbia din New York.

Este absolvent al Universității Princeton și doctor în medicină şi biologie moleculară al Facultatea de medicină Johns Hopkins din Baltimore. Au urmat rezidențiat în pediatrie şi specializarea în respirologie la Universitatea Columbia, unde este, dealtfel, medic specialist în pediatrie pulmonară.

Face cercetare fundamentală în biologie moleculară şi imunologie dar și clinică, în domeniul fibrozei chistice şi al bolilor neuromusculare.

 sursa foto    https://www.columbiadoctors.org/andrei-constantinescu-md