Punctul pe i
9 February 2017
Orchestra Română de Tineret se află începând de astăzi într-un turneu în Elveția şi în Franţa
9 February 2017

Idei în nocturnă – Diaspora – invitată Aurora Simionescu

„O româncă, prima non-japoneză numită Associate Professor la Agenția Spațială Niponă JAXA”, scria capital.ro în ediția on line din 28 ianuarie a.c. (www.capital.ro)

Este vorba despre Aurora Simionescu, 33 de ani, absolventă a Universităților Ludwig-Maximilians din München si Jacobs din Bremen (https://aurorasimionescu.wordpress.com/curriculum-vitae/, https://aurorasimionescu.wordpress.com/public-outreach/), invitata din această seară a emisiunii Diaspora. Dincolo de granite, de la ora 21.10

Născută la Braila, absolventă a Colegiului Naţional “Gheorghe Munteanu Murgoci”, Aurora Simionescu şi-a scris teza de doctorat la Institutul Max Planck pentru Fizica Extraterestră din Munchen, Germania, dupa care s-a mutat la Universitatea Stanford din California cu o bursă Einstein de la KIPAC – Institutul Kavli pentru Astrofizica Particulelor si Cosmlogie, sponsorizată de NASA. A fost şi International Top Young Fellow la JAXA, Japonia, timp de 3 ani iar recent a fost numită profesor asociat la Agentia Spatiala Nipona JAXA, fiind prima persoană non-japoneză care ocupă această poziţie.

Pe langă profesia ei de astronom  – deşi este departe de imaginea unui cercetător tipic, “ cu ochelari de protectie şi halat alb”, după cum singură spune -, este o iubitoare a culorii roz, a muzicii salsa şi a artei fotografice (http://earthinpink.com/).

Pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi on line, pe www.radioromaniacultural.ro. Interviu înregistrat prin skype

Redactor Corina Negrea