Universitatea Politehnica București se pregătește să obțină primele organe printate 3D
1 December 2016
Mouse-ul de computer a împlinit 46 de ani
4 December 2016

Azi la Radio România Cultural: Idei în nocturnă. Diaspora – Faţete ale patriotismului

Într-o zi în care vorbim mult mai mult decât de obicei despre patriotism, valori, sentiment național, încercăm să vedem în ce măsură etica profesională – cu aplicație directă pe etica în cercetarea științifică -, poate fi considerată o dimensiune a patriotismului.

Ne vom ”plasa” într-o zonă despre care se vorbește din ce în ce mai mult în ultimul timp (dar totusi destul de puțin faţă de cât s-ar impune…), anume etica în cercetarea științifică.

Invitatul emisiunii este dl. dr. Mircea Leabu, director ştiinţific al Institutului Naţional “Victor Babeş” din Bucureşti, profesor în Departamentul de Ştiinţe Morfologice al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Disciplina Histologie şi Biologie Celulară şi Moleculară, membru al Consiliului Şcolii doctorale al Facultăţii de filosofie a Universităţii din Bucureşti şi coordonatorul Grupului de dezbateri în bioetică din cadrul Centrului de Cercetări în Etică Aplicată al aceleiaşi facultăţi de filosofie din Universitatea Bucureşti.

În direct din studioul Radio România Cultural, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi on line, pe www.radioromaniacultural.ro

 

Redactor Corina Negrea