Autoritatea Naţională pentru Turism la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus
19 November 2016
Editurile Humanitas, Rao și Nemira, premiate la Gaudeamus 2016
20 November 2016

Născut în România – Alex ”Doppelgänger” Bogdan

Invitatul ediției de astăzi a emisiunii Născut în România este Alex ”Doppelgänger” Bogdan, autorul cărții ”Cum se face un Univers. Poveștiința 1” care se va lansa astăzi, la ora 14.00, la standul Editurii TREI de la Târgul Internațional Gaudeamus din București.

O carte numai bună pentru a deschide apetitul pentru știință, scrie Alex Doppelgänger în prezentarea romanului său de debut: ”Stele neutronice, gravitație, ani-lumină, expansiunea Universului. Aceștia sunt o parte din termenii cu care astronomia se laudă și care dau bătăi de cap multor oameni ca mine și ca tine. Văzută din depărtare, astronomia pare a fi un domeniu rezervat strict oamenilor cu IQ-ul de peste 300, dar uite care e șmecheria: chiar dacă că nu ți-ai dat masteratul în astrofizică, tot poți să înțelegi lejer o grămadă de lucruri ce țin de Universul în care trăiești. O să te minunezi, o să caști gura, o să uiți să mănânci la cât de captivat o să fii!

Astronomia ne oferă o lecție importantă despre umilință, dar și despre ingeniozitatea și imaginația speciei umane: un maldăr de atomi care încearcă să deslușească Universul.

Fiind captivat de mic copil de Univers, am vrut să ți-l prezint și să ți-l explic așa cum îl văd eu: de la Big Bang și viețile stelelor până la suișurile și coborâșurile explorării spațiale, am strâns cu entuziasm niște povești numai bune de răsfoit. Ia să vedem…”

Poveștile sunt așternute în carte iar povestea cărții – în ediția de astăzi a emisiunii Născut în România. De la ora 16.00, pe toate frecvențele Radio România Cultural și on line pe www.radioromaniacultural.ro

Redactor Corina Negrea