Teatrul Mic anunță premiera spectacolului “Deșteptarea Primăverii” – regia Vlad Cristache
22 January 2017
IRAN – ESFAHĀN
22 January 2017

Născut în România – Dr Radu Botezatu

Invitat Dr Radu Botezatu, medic specialist ân Obstetrică – Ginecologie, Spitalul Clinic Filantropia și doctorand al Universității de Medicina și Farmacie Carol Davila, ambele  din București.

Născut în orașul Bacau, într-o familie de ingineri,  alege să urmeze calea medicinei și reușește cu succes la examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Bursier în timpul facultății și reprezentant al studenților, decide în anul 5 de studiu să își aleagă specialitatea Obstetrica Ginecologie în detrimentul chirurgiei la care aspira până atunci, fiind impresionat in timpul stagiului de obstetrică și de modul în care nasterea și implicit viata se împletește cu medicina.

Ulterior, sfătuit de colegi mai mari, alege ca spital de pregatire în rezidentiat, Spitalul Filantropia, unde îl cunoaste pe Profesorul Peltecu – ”unul dintre cele mai importante nume în obstetrica si ginecologia românească” , spune Dr. Radu Botezaru, cu care și începe să lucreze.

După terminarea cu succes a stagiaturii,  decide să plece pentru pregătire suplimentară și supraspecializare în obstetrică la spitalul St. George’s din Londra, cu scopul de a învăța noi proceduri și protocoale pe care să le aplice la întoarcere în Spitalul Filantropia. Lucru care se și întâmplă: din luna octombrie a anului trecut,  dr. Radu Botezatu revine în România, la spitalul Filantropia și începe să aplice aici cele văzute și învățate în Londra.