Azi la Radio România Cultural: Storymania – 453 de ani de la nașterea lui Galileo Galilei
5 July 2017
Diaspora. Dincolo de graniţe – Invitata ediției din această seară este Raluca Matei, doctorand în psihologie și promovarea sănătății în Marea Britanie – un doctorat sponsorizat de Arts and Humanities Research Council și membru al Societătii Psihologilor Britanici
6 July 2017

Născut în România – Invitat, dr. Radu Botezatu

Invitatul ediției de astăzi este dr. Radu Botezatu, medic specialist în Obstetrica – Ginecologie la Spitalul Clinic Filantropia din București și doctorand al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti.
Nascut in orasul Bacau, dintr-o familie de ingineri, alege sa urmeze calea medicinei si reuseste cu succes la examenul de admitere. Bursier in timpul facultatii si reprezentant al studentilor, decide in anul 5 de studiu sa isi aleaga specialitatea Obstetrica Ginecologie in detrimentul chirurgiei la care aspira pana atunci fiind impresionat în timpul stagiului de obstetrica de modul în care nasterea si implicit viata se impleteste cu medicina.
Ulterior sfatuit de colegi mai mari alege ca spital de pregatire in rezidentiat Spitalul Filantropia unde il cunoaste pe Profesorul Peltecu, unul dintre cele mai importante nume in obstetrica si ginecologia romaneasca cu care incepe sa lucreze.
Dupa terminarea cu succes a pregatirii in Romania decide sa plece pentru o perioada in strainatate pentru pregatire suplimentara si supraspecializare in Obstetrica la Londra, la spitalul St. George’s cu scopul de a invata noi proceduri si protocoale pe care sa le aplice la intoarcere in Spitalul Filantropia.
Incepand cu luna octombrie anul trecut Dr. Botezatu revine in Romania și incepe sa implementeze in tara lucrurile vazute in Londra, pentru a creste caitatea serviciilor oferite gravidelor din Romania. Realizator Corina Negrea

Foto: La spitalul St. George’s din Londra