Storymania – Avem sau nu nevoie de vaccinuri?
3 July 2017
China: Arheologii au descoperit scheletele unor ”giganți” asemănători lui Confucius, din urmă cu 5.000 de ani
4 July 2017

Născut în România – Invitat Dragoș Cârneci, dr. în neuroștiințe

Dragoş Cȋrneci s-a născut pe 29 mai 1970 ȋn Bucureşti.

 

Este doctor ȋn Psihologie specializat ȋn neuroştiinţe, cu 20 de ani de experienţă academică. A predat la universităţile Tibiscus din Timişoara, Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea Bucureşti, iar ȋn prezent este conferenţiar la Universitatea Spiru Haret. 

 

A lucrat aproape 10 ani ca cercetător ȋn cadrul Academiei Române iar ȋn prezent este cercetător ştiinţific la Centrul International de Cercetare şi Educaţie ȋn Tehnologii Creative (CINETic) – Laboratorul de Dezvoltare Cognitivă şi Psihologie Aplicată prin Experienţe Imersive.

 

În anul 2004 a publicat prima carte de neuroştiintele dezvoltării din România – Demascarea secolului: Ce face din noi creierul –  iar ulterior alte trei cărţi: Origin of the mind; From viruses to beliefs (2013), Stresul din mintea noastră şi războiul din lumea celulelor (2014) şi Creierul de Homo Sapiens; Ghid de utilizare (2016).

 

În 2010 a realizat primul studiu de neuromarketing din România şi primele exerciţii pentru antrenarea creierului (iniţial (ȋn 2010) pe suport CD iar apoi ca portal on-line, ȋn 2013).

 

Din 2010 realizează studii ȋn domeniul interdisciplinar al psiho-neuro-imunologiei.

 

Este membru fondator al Asociaţiei de Ştiinţe Cognitive din România, membru al Societăţii Naţionale de Neuroştiinţe, membru afiliat la Federation of European Neurosciences (FEN) şi la International Brain Research Organization (IBRO).

Iar astăzi – invitatul emisiunii Născut în România. De la ora 15.00 la 15.30, pe toate frecvențele Radio România Cultural si pe www.radioromaniacultural.ro

Redactor Corina Negrea