Născut în România – invitat, Mihai Receanu, student la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației a Universității București
13 May 2017
S-a lansat cea de-a zecea campanie de informare și educare cu privire la bolile respiratorii
15 May 2017

Născut în România – Liliana Florea, doctor în matematică

Liliana Florea este doctor în matematică și Professor Asociat Dr. în medicină la Institutul de Medicină Genetică McKusick-Nathans din cadrul Universității Johns Hopkins din Baltimore, Statele Unite, unde dezvoltă metode informatice pentru analiza datelor de secvențializare a ADN -ului și ARN-ului cu scopul descifrării mecanismelor moleculare ale producerii bolilor. Principalele aspecte de cercetare includ caracterizarea genelor și ale variațiilor lor structurale, precum și detectarea elementelor de interacție dintre patogeni și mediul uman.

 

(arhiva personală)

Dr. Liliana Florea s-a alăturat Universității Johns Hopkins în anul 2011, dupa ce înainte a deținut poziții similare la Universitățile George Washington și Maryland.

Între anii 2000-2002, seminali pentru disciplina de genomică, Liliana Florea a făcut parte din echipa de cercetători ai companiei Celera care au reconstruit pentru prima dată secvența genomului uman.

sursa foto https://www.britannica.com/event/Human-Genome-Project#ref739991

Este laureată a prestigiosului premiu Alfred P. Sloan pentru Cercetare în Biologie Moleculară Computațională și a obtinut numeroase număr de granturi de cercetare din partea Fundației Nationale pentru Știință, NSF, din SUA.

Liliana Florea este absolventă a Facultății de Matematică din București, Secția Informatică ( în anul  1994) și are un doctorat în Informatică și Automatică, obținut la Universitatea de Stat din Pennsylvania în anul 2000.

Iar astăzi este invitata emisiunii Născut în România, care se difuzează, de la ora 16.00, pe toate frecvențele Radio România Cultural și on line, pe www.radioromaniacultural.ro

Redactor Corina Negrea