Personalități  din Vaslui
9 February 2017
100 de ani cu (şi fără) Oleg Danovski
9 February 2017

Azi la Radio România Cultural: Știința în cuvinte potrivite – Exploratorii lumii

De-a lungul celor treizeci și cinci de ani de existență, Exploratorii lumii de mâine a avut printre colaboratori numeroși actori de primă mărime ai scenei românești. Cât despre scriitori, nu mai e nevoie să spun: toți scriitorii români de science fiction au trecut mai devreme sau mai târziu pe la noi, fie în carne și oase, fie prin intermediul povestirilor citite de actorii mai sus pomeniți.

Joi, 9 februarie, veți avea o dovadă: schița Cronolitul de Dorin Davideanu, în lectura actorului Victor Rebengiuc.

Realizatori Cristina Ghidoveanu și Cătălin Badea-Gheracostea

Emisiunea Exploratorii lumii de mâine este una dintre cele mai vechi de la Radio România. Lansată în urmă cu 35 de ani sub numele de Radiobiblioteca SF (cea mai veche ediție care a supraviețuit este din 27 ianuarie 1982, dar probabil că are câteva săptămâni sau luni în plus), o rubrică de un sfert de oră realizată de Dan Ursuleanu pe programul 3 al radiodifuziunii, și-a schimbat numele și a crescut la o oră în cursul anului 1984.  Din 1990, realizatorul Exploratorilor a devenit Ștefan Ghidoveanu.

Societatea Europeană de Science Fiction a afirmat în urmă cu câțiva ani că este cea mai veche emisiune radiofonică de SF din Europa care se difuzează încă.

Din octombrie 2015, rubrica Exploratorii lumii de mâine se difuzează în cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite, în fiecare joi, și este realizată de Cristina Ghidoveanu și de Cătălin Badea-Gheracostea.

Detalii și pe https://moshulsf.wordpress.com