UCIMR și CREDIDAM SUSȚIN FINANȚAREA POSTURILOR PUBLICE PRIN CONTRIBUȚIA DIRECTĂ A PUBLICULUI LOR
30 October 2016
‘Flautul fermecat’ ajunge la Sala Radio
31 October 2016

Storymania – #Colectiv

Ceea ce ar fi trebuit să fie o seară obișnuită de vineri, petrecută la un concert rock într-un club de noapte, s-a transformat într-una dintre cele mai mari tragedii din România ultimelor decenii.

Artificiile care au fost folosite în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity din clubul Colectiv au aprins buretele folosit pentru antifonarea pereților. Tinerii din club au avut doar ceva mai mult de un minut la dispoziție pentru a se salva. Focul s-a întins cu repeziciune către tavan și o ploaie de burete și lemn încins a căzut asupra lor. În încercarea de a ieși cât mai repede din incintă, la singura ieșire a clubului, care avea mai puțin de un metru în lățime, se produc busculade și oamenii cad unii peste alții. Sub presiunea lor, se deschide și cea de-a doua ușă, care era blocată.

În acel moment, incendiul se întețește, alimentat de oxigenul venit de afară. O pală uriașă de foc mistuie totul în jur, iar fumul toxic face aerul irespirabil.

26 dintre persoanele aflate în club mor pe loc. În următoarele luni, numărul celor care și-au pierdut viața ajunge la 64. Peste 180 de persoane au fost rănite, multe dintre ele foarte grav.

Sunt Dan Vasiliu și începând cu ora 16.00 vă invit să ascultați povestea Marianei Oprea sau Tedy cum îi mai spun cunoscuții, o supraviețuitoare a incendiului din Colectiv, care luptă încă cu rănile suferite atunci.