Weekend la Castel: Grădina plăcerilor, primul film al lui Hitchcock și Tokyo Vampire Hotel, fantasy-ul filmat la Cluj, proiectate în premieră la Bonțida
20 April 2018
AUDIO Azi vom afla câştigătorii Festivalului Internațional de Film Cinepolitica
22 April 2018

Texte şi pretexte – Invitat, scriitorul şi traducătorul Horia Gârbea

Texte şi pretexte, emisiune live de cultură urbană, istorie şi divertisment realizată de Răzvan Dolea şi Valentin Protopopescu,

În ediţia din 21 aprilie 2018 a emisiunii Texte şi pretexte ne propunem, prieteni, să vă provocăm propunîndu-vă o temă dragă iubitorilor de teatru: dramaturgia românească de astăzi.

Pentru a dezvolta acest subiect l-am invitat în studiou pe scriitorul şi traducătorul Horia Gârbea, directorul Teatrului Dramaturgilor Români, o instituţie tînără dar vital de necesară în condiţiile în care teatrul naţional contemporan, la fel ca şi alte domenii ale literaturii şi artei plastice, se zbate într-un anonimat deplorabil în anii din urmă.

Vom discuta cu autorul Căderii Bastiliei despre programul, obiectivele, evenimentele şi echipa noului colectiv dramatic bucureştean.

Fireşte, Concursul ediţiei face trimitere la un moment semnificativ din istoria universală, astăzi propunîndu-vă să ne amintim de faptul că la 21 aprilie 753 î.Hr., în urmă cu 2771 de ani, se petrecea un eveniment care avea să marcheze iremediabil istoria politică şi culturală a umanităţii: fondarea Romei.

În cadrul rubricii Ora veselă, bizuită pe înregistrări istorice din „Arhiva de Aur” a SRR, vă invităm să ascultaţi momentul comic intitulat Romeo şi Julieta, în care strălucesc Horia Căciulescu, Cristina Stamate şi Corvin Alexe.

Foto: Horia Gârbea,  Teatrul Dramaturgilor Români,  coperte şi afişe, imagini de la fondarea Romei, Horia Căciulescu Cristina Stamate şi Corvin Alexe, link you tube spre un scurt documentar dedicat fondării Romei:

https://www.youtube.com/watch?v=HLXZIbY84bE.