Haydn & Mozart în interpretarea Orchestrei de Cameră Radio
20 February 2017
Asculți Radio România Cultural și citești cărți bune tot anul!
20 February 2017

Vorba de cultură – invitată, scriitoarea Ana Blandiana

În perioada 20 – 24 februarie, emisiunea „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) o are ca invitată pe scriitoarea Ana Blandiana.

ANA BLANDIANA este una dintre cele mai iubite și citite scriitoare din România. A publicat zeci de volume, cele mai recente volume fiind „Fals tratat de manipulare” (memorialistică), „Orologiul fără ore” (poeme) şi „Povestiri fantastice” (toate la Editura Humanitas). A primit numeroase premii pentru opera scrisă, în Romania şi în străinătate. Poemele şi prozele sale au fost traduse în multe limbi, începând din 1982.

O figură importantă a societăţii civile, Ana Blandiana a reînfiinţat PEN Clubul Român (1990), a făcut parte dintre iniţiatorii Alianţei Civice şi, în calitate de fondator şi preşedinte al Academiei Civice, a pus bazele Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, de la Sighet.

Membră a Academiei Europene de Poezie, a Academiei de Poezie „Stéphane Mallarmé“ şi a Academiei Mondiale de Poezie (UNESCO).

Ascultaţi-o pe Ana Blandiana în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 20 până vineri 24 februarie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere.