Teme deschise – In memoriam: Nicolae Serban Tanasoca
17 April 2017
PSIHOatelier: “Mami nu mi-a spus!” | cu psihologul Anca Ganciu
19 April 2017

Idei în nocturnă. Pagini de Istorie – Credinţa la români

Idei in nocturna- Pagini de Istorie, marti 18 aprilie 2017, Radio, Romania Cultural (21.10- 22). Redactor Dan Manolache. Credinta la romani. Reluarea unei  emisiunii ce l-a avut ca invitat pe acad. Florin Constantiniu.

               Praznuim, cei mai multi dintre noi, Invierea Domnului…..Sunt zile de lumina, bucurie si speranta, este chiar astazi o seara speciala….

                Veniti si luati Lumina!…..Vocea preotilor rasuna astazi la fel ca ieri, in perioada comunista, la fel ca in fiecare an al veacurilor care au trecut de la savarsirea Minunii Invierii…….

                 Atunci insa, atunci in communism, aveau parca un iteles mai adanc. Imi amintesc marea de lumina ce inunda strazile oraselor. Parea ca nu toti ne tineam sufletul in palma si acesta, sub miracolul credintei, stralucea si imprastia intunericul din noi si negura, adevarata sau figurata, a lumii care ne inconjura.

                  M-am intrebat in acele timpuri cat de importanta este credinta pentru mine, ce semnifica ea pentru noi romanii. Raspunsuri se cade sa dam fiecare dintre noi…..

Iata insa ce mi-a raspuns cu multi ani in urma un istoric erudit, un Om deosebit si un crestin cu o credinta profunda, academicianul Florin Constantiniu.

                 L-am cunoscut pe acad Florin Constantiniu acum aproape trei decenii si m-a fascinat din prima clipa. Nu stiam ce sa admir mai intai, inteligenta, pasiunea, educatia, altruismul, grija ca nimeni in prezenta lui sa nu se simta stanjenit …….In orice carte sau la orice aparitie publica il descopereai acelasi adica ….surprinzator!

               Sub vraja cuvantului sau, trecutul prindea pa data contur, personalitatile evocate evoluau ca intr-o opera cinematografica in care regizorul le ajuta sa fie …..chiar ele insele .

                     Va invit ca in aceasta seara sa ascultati sau sa reascultati aceasta emisiune. Protagonistul ei, academicianul Florin Constantiniu, a plecat intr-o alta lume in Vinerea Mare a anului 2012. Ramane insa alaturi de noi nu doar prin slova cartilor pe care ni le-a lasat ci si prin intelepciunea cuvantului rostit.

HRISTOS a INVIAT!!!