Cineaștii români vin la întâlnirea cu publicul TIFF 2019
21 May 2019
”ITINERARII. Într-o zi, lumea se va schimba”, CEL MAI RECENT SPECTACOL DE LA ARCUB, ȘI-A ÎNCEPUT CĂLĂTORIA
21 May 2019

„BabyBlues” – O premieră teatrală bazată pe fapte reale

„BabyBlues” este un spectacol care vorbește despre experiența de a fi mamă, despre bucuriile și greutățile cu care se confruntă femeile care nasc și își cresc copiii în diferite medii sociale, despre depresia post-natală și felul în care aceasta se manifestă, e privită și tratată în societate. Depresia post-natală, un subiect sensibil despre care se vorbește prea puțin, afectează 1 din 7 mame.

Distribuția: Alina Mîndru, Florentina Năstase, Ana Turos
Dramaturgia: Adriana Sână
Documentare: Alina Căprioară
Regia: Victor Olăhuț

Echipa „Cultură’n Șură”, care duce de obicei spectacole de teatru în mediul rural, a ales de această dată să facă drumul invers, și anume să aducă poveștile femeilor de la sat pentru a fi auzite în marile orașe. Spectacolul este bazat pe povești reale și a rezultat în urma desfășurării unui proiect mai amplu, intitulat „Femeie. C.L.A.R. Sat. Teatru”. 210 femei din mediul rural din jurul Bacăului au beneficiat de consiliere medicală și psihologică profesionistă gratuită. În urma unor ședințe de terapie de grup și individuale susținute de psihologul Alina Căprioară au fost documentate mai multe mărturii ce au devenit baza acestui spectacol.

„BabyBlues” va avea premiera la Teatrul Nottara, în București, apoi va porni într-un turneu național în 4 mari orașe ale țării. Intrarea la spectacole este gratuită, în limita locurilor disponibile (mai multe detalii pe pagina de facebook/culturansura). Programul complet al reprezentațiilor este următorul:

Luni, 27 mai, ora 19:30 – Premieră, Teatrul Nottara, București
Marți, 28 mai, ora 18:30 – Teatrul Municipal Bacovia, Bacău
Miercuri, 29 mai, ora 19:30 – Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași
Joi, 30 mai, ora 19:00 – Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu
Sâmbătă, 1 iunie, ora 19:00 – #Reactor, Cluj

Parteneri: Teatrul Studentesc PODUL, Teatrul Municipal Bacovia, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Teatrul Nottara,Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, #Reactor Cluj

Partener media: Radio România Cultural

Proiect derulat de Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) în parteneriat cu Asociația Mutatis Mutandis și Asociația Cultură’n Șură și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.