Dana Bunescu, Ursul de argint pentru “Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”
19 February 2017
ANGLIA
19 February 2017

Berlinala 2017: Filmul “On body and soul”, de Ildiko Enyedi, a câștigat Ursul de Aur

Filmul “On body and soul” (Ungaria), de Ildiko Enyedi, a castigat, sambata, Ursul de Aur la cea de-a 67-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin.

Filmul a mai primit trei trofee la Berlinala 2017, inclusiv din partea Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Filmul laureat, care s-a detașat ca lider în cadrul festivalului ce se derulează pe parcursul a zece zile (9-19 februarie) după ce a primit note mari din partea criticilor festivalului, spune povestea unui cuplu care descoperă că visează același vis în fiecare seară. Protagoniștii doresc, dar nu reușesc să comunice, cu excepția acestui vis pe care îl au în comun, în care ea apare în formă de căprioară, iar el un cerb într-o pădure cu zăpadă. Ei vor încerca să se apropie evocând visele lor care îi duc departe de abatorul în care lucrează.

“Ne-am dorit un film simplu, limpede ca apa de izvor și nu știm dacă publicul ne va urma pentru că filmul poate fi văzut doar cu o inimă plină de generozitate”, a declarat regizoarea primind premiul.

”On Body and Soul” este al cincilea lungmetraj al lui Ildiko Enyedi de când a câștigat Camera d’or a Festivalului de film de la Cannes în 1989 pentru comedia-dramă ”My Twentieth Century”, amintește DPA.

Tot sambata, Dana Bunescu a castigat Ursul de Argint pentru realizari artistice si tehnice deosebite, pentru montajul filmului “Ana, mon amour”, regizat de Calin Peter Netzer.

Juriul competitiei internationale de la Berlinala 2017 (9 – 19 februarie) a fost alcatuit din regizorul Paul Verhoeven (Olanda, presedinte), producatorul Dora Bouchoucha Fourati (Tunisia), artistul Olafur Eliasson (Islanda), actrita Maggie Gyllenhaal (SUA), actrita Julia Jentsch (Germania), regizorul Diego Luna (Mexic) si regizorul si scenaristul Wang Quan’an (China).