AUDIO S-a deschis Muzeul Memoriei
19 October 2017
BOLIVIA
21 October 2017

Bilet de îmbarcare spre… Apuseni şi mai apoi către Bolivia, mai precis La Paz

A făcut parte din lumea bună a artei din New-York, dar a preferat să se întoarcă acasă, în Munţii Apuseni. Fosta şefă a Departamentului de Conservare a Textilelor, din cadrul vestitului muzeu MET, cum este „alintat” cunoscutul Muzeu Metropolitan al Artei din New York, dr. Florica Zaharia are planuri mari. Peste ani, femeia, considerată unul dintre cei mai buni specialişti în conservarea materialelor, a strâns o colecţie impresionantă de costume populare şi obiecte tradiţionale pe care vrea să le expună într-un viitor muzeu al textilelor în comuna Băiţa. Vă invităm să o cunoaşteţi în acest week-end !

 

* * *

 

După ce am vizitat România mea, a ta, a noastră… următoarea destinaţie a călătoriei (pe calea undelor), este Bolivia, unde vom rămâne timp de două ediţii. Astăzi ne vom îndrepta către La Paz (capitala administrativă a ţării, situată la o înălţime de peste 3.000 de metri), iar mâine vom ajunge în Sucre (capitala constituţională, o aşezare descrisă de către cei ce au văzut-o, drept o bijuterie a artei baroce şi a Renaşterii). Călătoriți cu Radio România Cultural începând cu ora 13,15 !

 

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 21 octombrie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.