Martin Schulz avertiează că UE este schilodită
6 January 2017
Ramon Vargas – premieră pe scena Operei bucureştene
7 January 2017

Bilet de îmbarcare spre… Bistriţa Năsăud şi apoi către Cuba, la Havana pentru a cunoaşte Localul Floridita – leagăn al băuturii Daiquiri…

Întotdeauna va fi incitantă o călătorie prin istoria, cultura şi civilizaţia oraşelor acestei ţări. Mai veche ori mai nouă, fiecare  aşezare  îşi are farmecul şi ineditul ei. Un oraş sau o zonă geografică nu e doar rânduire de zidiri… ci şi o stare, un duh ce tipăreşte în memoria oricărui vizitator privelişti sau crâmpeie de viaţă. Poveştile Bistriţei sunt multe şi azi mai spunem o parte din ele  de-a lungul unei călătorii sonore prin Secţia de istorie şi arheologie a Complexului Muzeal Bistriţa Năsăud.

* * *

La 13,45, aşa cum v-am obişnuit, părăsim România. Paşaportul îl avem pregătit, iar viza pentru Cuba ne-am luat-o cu ceva ediţii în urmă. Aşa că nu ne mai rămâne decât să pornim la drum. Concret, astăzi vom cunoaşte Localul Floridita – un alt loc emblematic din Havana şi Cuba, leagăn al băuturii Daiquiri.

* * *

Vă aşteptăm astăzi 7 ianuarie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.