Ana Aslan – un nume care a fascinat mii de oameni în întreaga lume
1 January 2017
45 î. Hr. – 1 ianuarie devine, oficial, prima zi a anului
1 January 2017

Bilet de îmbarcare spre… Bistriţa Năsăud şi apoi către Cuba, la Havana…

„Cărţile sunt cărăuşii civilizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gândirea şi meditaţia suspendate.” – am citit asta cândva şi cred că este un fericit motto al acestui început de an pe care vi-l dorim frumos, liniştit şi voios. O călătorie în fascinanta lume a cărţilor – la Biblioteca judeţeană Bistrița Năsăud vă propunem azi.

* * *

La 13,45, este momentul în care ne oprim la graniţă şi lăsând în urmă România mea, a ta, a noastră… ne pregătim paşaportul pentru a ne continua călătoria  de data aceasta în jurul lumii. Astăzi, vom descifra împreună, o nouă „ilustrată sonoră” ce ne-a fost expediată din Cuba. După ce am aflat amănunte despre istoria melodiei Guantanamera, astăzi colegii noştri de la Radio Taino ne vor conduce prin Piaţa Revoluţiei – unul dintre cele mai emblematice locuri din Havana.

* * * 

Vă aşteptăm astăzi 1 ianuarie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.