Duminică 8 ianuarie 2017, la Conferințele TNB – Matei Vișniec va vorbi despre: Festivalul de la Avignon, capitala mondială a teatrului
30 December 2016
Azi la Radio România Cultural: Cu…minte de weekend
31 December 2016

Bilet de îmbarcare spre… Bistriţa Năsăud şi apoi către Cuba, pentru a afla povestea melodiei Guantanamera…

Multă vreme bistriţenii nu au putut înălţa construcţii din piatră fiind obligaţi prin dispoziţiile Principilor Transilvaniei ca şi prin cele ale Curţii regale şi imperiale să-şi ridice case doar din lemn. Abia după câteva incendii de mari proporţii cât şi ca urmare a necesităţii de stăvilire a hoardelor migratoare s-a permis construirea edificiilor din piatră şi cărămida – scrie Oskar Skrabel în albumul  „Bistrița – nostalgii citadine.” Azi, în ultima zi a anului, mergem să vizităm „Casa cu lei”, o casă cu poveste.

* * *

Apoi, în timpul dedicat călătoriei noastre în jurul lumii, ​vom descifra astăzi o nouă „ilustrată” sonoră trimisă de colegii noştri de la Radio Taino, din Cuba. Concret, vom afla povestea melodiei Guantanamera.

* * *

Vă aşteptăm astăzi 31 decembrie 2016, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.