Destinațiile lui Moș Crăciun – Rovaniemi
25 December 2016
Douăsprezece părți ale corpului care nu servesc la (aproape) nimic
25 December 2016

Bilet de îmbarcare spre… Bistriţa Năsăud şi apoi către Danemarca, pentru petrecerea de Crăciun…

Literatura română ar fi mai săracă fără nume ca George Coşbuc, Liviu Rebreanu sau Andrei Mureşanu, iar la fel de sărac ar fi şi judeţul Bistriţa-Năsăud, locul unde s-au născut cei trei, unde au primit educaţia care a stat la baza formării lor şi care i-a inspirat să creeze opere memorabile. Anul acesta, în septembrie s-au implinit 150 de ani de la naşterea poetului. Primii fulgi din această iarnă ne-au prins acolo, pe uliţa copilăriei lui Coşbuc.  Vă invităm azi în casa sa cu amintiri şi poveşti.

* * *

În minutele dedicate călătoriei noastre în jurul lumii, vom părăsi aşadar teritoriul României pentru a ne îndrepta, cum deja am plănuit de ieri, către Danemarca. Aici, învăluiţi în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, vom încerca să aflăm cum se desfăşoară un Crăciun danez. drept pentru care vă urăm „Glaedelig Jul !” (adică Crăciun fericit !) şi vă invităm să ne rămâneţi alături, mai ales că… Biletul de îmbarcare se oferă gratuit !

* * *

Vă aşteptăm astăzi 25 decembrie 2016, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.