ILUSTRATE DIN CUBA – La Gran Piedra
31 March 2018
ILUSTRATE DIN CUBA – Castillo del Morro
1 April 2018

Bilet de îmbarcare spre… Câmpulung Muscel şi apoi către Cuba, la Havana…

Este o veche arteră stradală a Câmpulungului. A fost sistematizată la sfârşitul secolului trecut şi străbate oraşul de la piaţă până la Casa de Cultură. Bulevardul Pardon este spaţiul de promenadă preferat de localnici. Multe dintre clădirile amplasate de-a lungul acestuia datează din secolul al XIX-lea şi sunt incluse în Patrimoniul Cultural Naţional. Astăzi va spunem poveştile unui bulevard şi vom păşi chiar şi în Atelierul de pălării La Măgeanu”.

 

* * *

 

O nouă ilustrată sonoră ne-a sosit în redacţie din Cuba, expediată de colegii noştri de la Radio Taino, fapt pentru care am încercat să o descifrăm cât mai repede pentru a o pune în undă. Aşa că astăzi, în minutele alocate călătoriei în jurul lumii, vom vorbi la… Ilustrate din Cuba, despre istoria Fortăreţei Castillo de los Tres Reyes Magos del Morro (Castelul celor Trei Crai de la Răsărit de pe Promontoriu).

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 1 aprilie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.