Ce înseamnă să călătoreşti, pe munte, în Nepal
31 October 2018
LIBAN – BAALBEK
3 November 2018

Bilet de îmbarcare spre… Cetatea Devei şi mai apoi către Liban, la Baalbek

Deva trăieşte prin cetatea sa. Cetatea Devei considerată una dintre cele mai importante fortificaţii medivale din Transilvania a fost stăpânită de voievozi, de principi, de conti şi de ducese. A fost dată în dar, vândută sau bombardată. Fiecare a lăsat ceva în urma sa. Mai un zid de de apărare, mai o încăpere, mai o sală de bal sau chiar au extins cetatea cu un etaj întreg. Şi-au dorit ca ea să nu fie utilizată doar pentru apărare şi întâlniri ocazionale, ci să servească drept locuinţă. Nu una austeră, ci una de lux. În acest weekend ascultăm poveștile cetății.

* * *

Se spune că fiecare ţară arabă, posedă câte o comoară arheologică, sau altfel spus un oraş antic fabulos, peste care a trecut colbul istoriei, redescoperit şi inclus mai apoi în circuitul turistic. Siria deţine Palmyra, în Egipt ni se dezvăluie Luxorul, Iordania se laudă cu Petra, Iranul are Persepolis, în Libia există Sabratha iar Libanul se mândreşte cu Baalbek – destinaţia noastră de astăzi.

Călătoriţi aşadar pe calea undelor, cu Radio România Cultural începând cu ora 13,15 !

* * *

Rămâne stabilit: 3 noiembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.