Insula Martinica sau “Parisul din Caraibe”
7 July 2017
Bilet de îmbarcare spre… Orşova şi apoi către Slovenia, la Ljubljana …
9 July 2017

Bilet de îmbarcare spre… Defileul Dunării şi Parcul Natural Porţile de Fier… şi apoi către Slovenia, pentru a vizita Piran…

Ce ştim  despre Dunăre ? Ei bine, Dunărea este al doilea fluviu ca lungime dintre fluviile Europei (după Volga), fiind singurul ce curge de la vest la est. Dunărea este un important drum fluvial internaţional, curgând prin 10 ţări şi traversând 4 capitale. Vă invităm azi la o excursie cu barca, pe Dunăre, în Parcul Natural Porţile de Fier. Dubova, Peşterile Clisurii Dunării, Capul lui Decebal, Tabula Traiana, Dunărea la Cazane şi încă multe altele sunt bornele publicistice ale întâlnirii de azi.

* * *

 

După drumuri, oameni şi locuri prin România mea, a ta, a noastră… urmându-ne inima, trecem graniţa şi mergem mai departe, mai precis în Slovenia. Astăzi, după ce vom face cunoştinţă cu această ţară, vom vizita Piran, un oraş deosebit de atrăgător cu o istorie impresionantă, urmând ca mâine să revenim pe meleagurile slovene pentru a face o plimbare prin capitala Ljubljana – oraşul care dăruieşte iubire.

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 8 iulie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.