Cape Town rămâne fără apă
26 January 2018
MALTA – RABAT (VICTORIA)
27 January 2018

Bilet de îmbarcare spre… Horezu şi apoi către Malta, la Rabat…

Ctitorie a boierilor Craioveşti, Mânăstirea Bistriţa, datează din jurul anului 1490.  Prima atestare documentară a mânăstirii se păstrează însă în „Hrisovul de danie” datat 16 martie 1494 aparţinând lui Vlad Vodă Călugarul. Iar Schitul „Sf. Ştefan” este ultimul lăcaş aparţinător de Mânăstirea Hurezi, construit în timpul lui Constantin Brâncoveanu. Iată doar două dintre locurile în care ne vom opri astăzi.

 

* * *

 

Malta – o ţară ce îşi primeşte turiştii cu braţele deschise, reuşeşte să îmbine trecutul său istoric plin de mistere, cu un prezent ce îndeamnă la cunoaştere şi aventură. Rămânem şi astăzi în arhipelagul maltez, pentru a vizita Rabat (sau Victoria) – un sat micuţ, cu localnici foarte primitori, situat în apropiere de Mdina. Iar mai apoi, în timpul rămas la dispoziţie, vom încerca să descifrăm o parte din misterul Templelor din Malta. Fiindcă aici, cu peste 5.000 de ani în urmă, o populaţie misterioasă a ridicat pe teritoriul Maltei de astăzi, o serie de temple megalitice, ce fac parte în prezent din Patrimoniul UNESCO.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 27 ianuarie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.