Oraşul în lume. Ce se întâmplă în viaţa culturală a marilor oraşe
27 June 2019
Calatorie in jurul lumii – sambata 29 iunie ora 19
29 June 2019

Bilet de îmbarcare spre… Humuleşti, iar apoi către Cuba, spre Remedios, pentru a afla povestea unei cunoscute sărbători naţionale

Construită în Humuleşti la 1830 de către Petrea Ciubotariul, bunicul marelui scriitor, casa în care s-a născut şi a copilărit Ion Creangă a fost amenajată ca muzeu în anul 1951. Devenită unul dintre cele mai vizitate muzee memoriale, aceasta reprezintă, dincolo de semnificaţia sa istorico-literară şi sentimentală, un produs cert al arhitecturii populare specifice perioadei şi ariei etno-culturale în care se încadrează. Mergem azi acasă la Nică.

* * *

În întreaga lume există sărbători tradiţionale, care se păstrează în ciuda trecerii timpului. Una dintre cele mai cunoscute din Cuba, poartă numele de „Las Parrandas de Remedios” („parranda” însemnând, în acest context, petrecere). Ea are loc în orăşelul Remedios, din provincia Villa Clara, situată în centrul ţării. Mai multe veţi afla însă ascultând o nouă ilustrată sonoră sosită în redacţie, de la colegii noştrii de la Radio Taino. 

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 29 iunie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.