Sicilia – leagăn al culturii
11 November 2016
Azi la Radio România Cultural: Bilet de îmbarcare spre… Deva, iar apoi către Cuba pentru a ne relaxa câteva minute pe Plaja Varadero…
13 November 2016

Bilet de îmbarcare spre… Hunedoara, iar apoi către Cuba pentru a cunoaşte istoria Cimitirului Cristofor Columb…

Arheologii hunedoreni şi bănăţeni au descoperit într-o necropolă tumulară, de pe Dealurile Silvaşului scheletul unui „prinţ”, care a trăit în urmă cu circa 5.000 de ani pe aceste meleaguri, alături de rugul funerar al acestuia. E o ştire din anul 2015 dar, de curând,  recent înfiinţatul Muzeu de Istorie şi Arheologie Hunedoara are o vitrină interesantă şi o poveste cu nimic mai prejos.

* * *

La 13,45, nu ne oprim din drum şi mergem mai departe, imediat ce trecem graniţa României. Astfel, în minutele dedicate călătoriei noastre în jurul lumii vom ajunge în Cuba, descifrând o nouă „ilustrată cubaneză” sonoră ce ne-a fost trimisă de colegii noştri de la Radio Taino. Astăzi, vă propun să cunoaştem Cimitirul Cristofor Columb din Havana, un loc plin de legende, unde o să facem şi noi cunoştinţă cu una dintre ele, din care nu lipseşte dragostea şi sacrificiul.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 12 noiembrie, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.