SPANIA: CORDOBA – ORAŞUL CALIFILOR
8 April 2017
SPANIA: GRANADA – REGATUL COMORILOR ASCUNSE
9 April 2017

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi apoi către Spania, în Granada…

Vă invităm azi la o vizită a Muzeului  de etnografie a Moldovei, expoziţie muzeală pe care o găsiţi tot în Palatul Culturii. Tot ceea ce este expus în Muzeul de Etnografie a Moldovei  pare rupt dintr-o lume străveche şi care nu se va mai întoarce niciodată. Vorbim aici de recreerea unei lumi pur româneşti, încărcată de tradiţii şi poveşti unice.

* * *

După drumuri, oameni şi locuri prin România mea, a ta, a noastră… urmându-ne inima ne continuăm călătoria, începută pe meleagurile spaniole. Astăzi, ne îndreptăm spre Granada (ultima fortăreaţă şi Regatul maur cu cea mai lungă viaţă din Spania), situată în regiunea Andaluzia, la poalele Munţilor Sierra Nevada. O zonă ce a cunoscut o multitudine de civilizaţii, fapt ce a condus la îmbinarea armonioasă a mai multor culturi. Astfel, turiştii ajunşi aici, au privilegiul să viziteze o diversitate de construcţii istorice, reprezentative pentru epoca maură, gotică şi renascentistă.

* * *

Vă aşteptăm astăzi  9 aprilie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.