Marea Barieră de Corali în stadiu terminal
14 April 2017
SPANIA – SEVILLA
15 April 2017

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi apoi către Spania, în Sevilla…

Ieşenii spun că au oraşul cu cele mai multe biserici. Îi credem pe cuvânt şi vă invităm azi la Catedrala Mitropolitană Iaşi – o adevărată bijuterie a oraşului. „Ierusalimul Moldovei” sau „Maica bisericilor moldave”, aşa cum a fost numit Ansamblul Mitropolitan din Iaşi, a reprezentat centrul de greutate în jurul căruia s-a dezvoltat, în timp, oraşul. De un an aici s-a deschis şi Muzeul Mitropolitan, un muzeu aparte pentru care vă invităm în subteran.

* * *

 

Imediat ce trecem graniţa României, ne continuăm periplul prin Spania. Astăzi, ne vom opri la Sevilla. Oraşul, care formează alături de Granada şi Cordoba, aşa numitul „triunghi istoric andaluz”. Un motiv suficient pentru a vizita Sevilla, pe lângă muzeele şi monumentele sale, ar mai fi şi sărbătorile locale. Cele mai cunoscute: Săptămâna Sfântă şi Târgul local „Fevria de Avril”. Acesta din urmă s-a transformat de-a lungul timpului într-un eveniment foarte îndrăgit de spanioli.

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi  15 aprilie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.