ITALIA: MILANO – DOMUL
15 April 2018
Calatorie in jurul lumii – Sambata 21 Aprilie 2018, ora 19.00
21 April 2018

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi mai apoi către Italia, la Florenţa

De azi ne oprim cale de mai multe ediţii în oraşul marilor idei, al primei mari uniri, al primului spectacol de teatru în limba română, al celei mai vechi universităţi din România. Despre toate aceste superlative am vorbit  însă cu altă ocazie. Facem o primă oprire la Palatul Culturii emblema oraşului şi a întregii Moldove care s-a redeschis publicului.

 

* * *

 

Trecem graniţa României şi ne continuăm călătoria (pe calea undelor), de data aceasta în jurul lumii. Sunteți invitaţi în Italia, pentru a vizita Florenţa – unul dintre cele mai mari centre artistice ce şi-a câştigat faima universală pentru multitudinea de comori de artă din Evul mediu şi Renaştere, probabil unice în istoria omenirii. Oraşul este considerat locul de naştere al Renaşterii şi este recunoscut ca fiind unul dintre leagănele de artă ale culturii mondiale, de la pictură la sculptură şi arhitectură, literatură şi muzică.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 21 aprilie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro.